Gå til sidens hovedinnhold

Forslag til det nye regjeringskvartalet er klare

Oslo (NTB): Konseptvalgutredningen la torsdag fram forslaget om hvordan det nye regjeringskvartalet skal se ut. - Den første store milepælen for det nye regjeringskvartalet, sier statsråd Rigmor Aasrud (Ap).

Konseptvalgsutredningen (KVU), som ble utnevnt i juli i fjor, fikk i oppdrag å se på ulike alternativer for regjeringskvartalet. Arkitektfirmaene Metier AS, OPAK AS og LPO arkitekter AS startet arbeidet i august i fjor.

Torsdag la konsulentene fram de beste alternativene for administrasjons-, fornyings- og kirkeminister Rigmor Aasrud (Ap).

- Vi trenger å vite hva vi faktisk trenger og hvilke muligheter vi faktisk har. Regjeringens beslutning vil stå i mange tiår framover, kanskje til og med over hundre år fram i tid. Gjør vi feil vil det ha konsekvenser for svært mange, og det er derfor viktig for Regjeringen å ha et godt beslutningsgrunnlag når vi skal ta denne avgjørelsen, sier Aasrud.

Utredningen omfatter blant annet en behovsanalyse, mulighetsstudie og alternativanalyse. Utrederne skal se på reparasjon eller riving, bygging av nytt regjeringskvartal, og om man skal inkorporere andre eksisterende bygg i området. (©NTB)

Reklame

Lansert i dag: Dette er det eneste stedet du får tak i Ultraboost 21