RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forslår likestillingsstipend til utdanning

Oslo (NTB): Et likestillingsstipend for å motivere utradisjonelle utdanningsvalg er blant forslagene til det regjeringsoppnevnte likestillingsutvalget.

Utvalget leverte tirsdag sin rapport, «Politikk for likestilling», til barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen etter to års arbeid.

Et av forslagene til utvalget er å opprette et nytt likestillingsstipend for å motivere til utradisjonelle utdanningsvalg i videregående skole og høyere utdanning. Utvalget anbefaler også at regjeringen tar initiativ til en trepartsavtale for likestilling i arbeidslivet.

- Avtalen bør omfatte bredden av likestillingsutfordringer i arbeidslivet, og strekke seg fra det nasjonale til det lokale nivået av partssamarbeid, sier utvalgsleder professor Hege Skjeie.

Det regjeringsoppnevnte utvalget foreslår også i sin rapport tre landsdekkende programsatsinger: bredde i folkestyret, frie utdanningsvalg og forebygging av seksuell trakassering i ungdomsmiljøer. Programsatsingene foreslås av utvalget å skulle ha ti års varighet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere