*Nettavisen* Nyheter.

Forsøker å redde Norges Miljøvernforbund

Bergen (NTB): Norges Miljøvernforbund trenger 1,5 million kroner innen fredag for å unngå konkurs, men forbundets grunnlegger Kurt Oddekalv tar det hele med ro.

Situasjonen er alvorlig for forbundet. Partiet må skaffe 1,5 million kroner innen fredag for å unngå konkurs. Men en lynaksjon på nettet ser ut til å redde forbundet. Onsdag ettermiddag mente Oddekalv at målet vil bli nådd.

- Vi mangler rundt 350.000 kroner, men med det engasjementet jeg ser nå i mange kanaler, både på Facebook og i form av eposter rundt omkring, så tror jeg dette vil gå bra, sier Oddekalv til Dagens Næringsliv.

Lynaksjonen er igangsatt blant norske elveeiere og villaksforkjempere som i de siste dagene har mottatt kjede-epost med oppfordring om å støtte Oddekalvs forbund.

Blant dem som har gitt penger er tidligere Liverpool-proff, nå laksevaldeiere i Orkla, Vegard Heggem. Han vil ikke si hvor mye han har gitt.

- Jeg synes det er dumt om Norges Miljøvernforbund skulle forsvinne, og har gitt mitt bidrag. Jeg har også distribuert eposten og oppfordringen om å gi til mitt nettverk. Jeg vet at det er mange som setter stor pris på det arbeidet Oddekalv driver gjennom å få fram interessekonfliktene mellom oppdrettslaks og villaks, sier Heggem.

Forbundet er i pengetrøbbel på grunn av en katamaran som nærmest var uten inntekter de to siste årene og som har gått med millionunderskudd. Katamaranen er eid av et aksjeselskap som eies 100 prosent av forbundet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.