*Nettavisen* Nyheter.

Forsøker seg fra sydsiden

Foto: www.mounteverest.net

Til tross for dårlig vær, forsøker bade en amerikansk- og en koreansk ekspedisjon å nå toppen av Mount Everest fra sydsiden nå.

18.05.05 14:57

om TV 2 Nettavisen tidligere har skrevet, så har alle forsøk på å nå toppen fra nordsiden blitt utsatt på grunn av hard vind.

- En stor amerikansk ekspedisjon og en koreansk gruppe har gjort et forsøk på toppen, selv om værforholdene langt fra er gode. BeggeS gruppene nådde sydpasset i går – og de startet på toppforsøket i går kveld, skrev en tysk ekspedisjon i en mail til www.mounteverest.net.

Sydpasset ligger på 7.925 meters høyde – og er normalt siste leir på veien til toppen fra syd. Det er denne veien Edmund Hillary og Tenzing Norgay gikk da de besteg toppen for aller første gang i 1953. Sydruten regnes for enklere enn nordruten.

I følge ubekreftede rapporter har sherpaer lagt ut tau til den siste hindringen på sydsiden – Hillary`s Step på 8760 meters høyde.

I løpet av dagen er det imidlertid ikke kommet meldinger om noen som har kommet seg opp til toppen. Tvert i mot så kommer det rapporter om klatregrupper som tar seg ned fra camp 2 for å vente på bedre vær.

Se video fra sydsiden av Mount Everest her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag