En 19 år gammel mann fra Jessheim er anmeldt for hærverk på en av politiets store celle-biler etter at han natt til skjærtorsdag – med håndjern på – klarte å brenne over bilbeltene med en lighter.

– Det er mulig han forsøkte å rømme, men det er mer enn setebeltene som holder deg innesperret i en politibil, sier operasjonsleder Anders G. Buvarp i Romerike politidistrikt til Romerikes Blad.

Bar kniv på offentlig sted
Etter en slåsskamp mellom seks kamphaner i Jessheim sentrum fant politiet en kniv på 19-åringen og valgte å putte ham i politibilen til situasjonen roet seg.

– Det var mens patruljen håndterte situasjonen på stedet at 19-åringen klarte å vri håndjernene, som satt på ryggen, fram på forsiden. Han fant en lighter han hadde på seg og svidde seg gjennom beltene, sier operasjonslederen til Romerikes Blad.

– Det er ikke mange som er myke nok til å klare nettopp det med å få håndjernene foran, fortsetter operasjonslederen – nesten litt imponert.

– Latet som ingenting
Da politiet etter noe tid åpnet døra til politibilen luktet de med en gang at det luktet svidd. Ifølge operasjonsleder Buvarp skal da 19-åringen ha latet som om han ikke skjønte noen ting av hva som hadde skjedd.

– Nå er han anmeldt for skadeverk på politiets eiendom, i tillegg til at han er anmeldt for å ha båret kniv på offentlig sted, sier Buvarp.

Ifølge operasjonslederen har det generelt vært en hektisk natt på Jessheim. Ingen alvorlige hendelser, men en god del folk og mye støy, skriver Romerikes Blad.

Sendt til legevakta
Slåsskampen som sendte 19-åringen inn i politibilen fant sted utenfor Taket pub ved 02-tida.

En 19 år gammel mann fra Gjerdrum ble fraktet til legevakta med hoven nese og blod i ansiktet. Han skal imidlertid ikke være alvorlig skadet.

– Vi pågrep der en 21 år gammel mann fra Jessheim, som er mistenkt for voldshandlingen. Han slo så hardt at man først trodde han hadde brukket hånda, men det viste seg å ikke være brudd etter en sjekk på Ahus, sier operasjonsleder Buvarp.

21-åringen satt i arresten over natta.

Les flere nyheter i Romerikes Blad her.