Gå til sidens hovedinnhold

Forsøkte å dytte mann foran t-banen

En 28 år gammel mann fra Søndre Nordstrand hugg etter betjeningen med isøks og forsøkte å dytte en annen mann foran t-banen.

OSLO TINGRETT: Mannen møtte nylig i Oslo tingrett hvor han forklarte at han husker lite av hendelsene, men erkjenner straffskyld for dem.

Mannen, som tidligere er straffedømt en rekke ganger for blant annet vold, ran og narkotika, begynte sin ruskarriere som 13-åring og har etter hvert utviklet en rekke psykiske problemer.

Hugg med isøks

De to alvorligste episodene han var tiltalt for skjedde i løpet av et par uker i fjor sommer. Den 27. juli forsøkte 28-åringen med voldsom kraft å dytte en annen mann utfor perrongen i det t-banen kjørte inn på Hellerud t-banestasjon.

Mannen klarte å vri seg unna i siste liten og ble ikke skadet. Hendelsen skjedde uprovosert.

Litt over en uke senere var 28-åringen inne i en sportsbutikk i Storgata. Her hugg han etter en ansatt med en isøks, men traff ikke da den ansatte fikk slått øksa til siden. Hugget ville ha truffet på venstre side av brystet hvis det ikke hadde blitt avverget.

LES OGSÅ: 32-åring truet med å kjøre varebil med sprengstoff

Gikk berserk på Nav

Mannen har også ved en rekke tilfeller vært voldelig og spyttet på politiet og fengselsbetjenter i forbindelse med pågripelser eller opphold i varetektsceller. Han skal også ha truet med å tenne på cellen sin i Oslo kretsfengsel.

Den 7. august i fjor, etter et besøk på Nav-kontoret i Ravnåsveien, knuste han rutene på fire biler som var parkert på utsiden.

Også ved ett tilfelle et par uker tidligere knuste mannen et vindu i en skillevegg i et banklokale på Sandaker.

Retten ser svært alvorlig på hendelsene og mannens oppførsel, spesielt episodene på Hellerud og i sportsbutikken, som lett kunne fått alvorligere følger.

Les flere saker fra Oslo tingrett her

Psykotisk

De psykiatrisk sakkyndige viser til at mannen viser psykotiske symptomer i form av vrangforestillinger, tankemessig desorganisering og hallusinasjoner.

De psykiske lidelsene kommer, ifølge ekspertene, som følge av langvarig misbruk av narkotiske stoffer.

Mannen er dermed ikke strafferettslig tilregnelig og overføres til tvungen psykisk helsevern.

LES FLERE NYHETSSAKER FRA SØNDRE NORDSTRAND HER

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis