Forsøkte å rømme etter evakuering

Foto: (Scanpix)

Tre mistet livet og elleve er savnet etter at de flyktet fra skipet som evakuerte dem fra Libya.

06.03.11 17:43

Nesten femti bangladeshiske gjestearbeidere forsøkte å rømme fra skipet som fraktet dem fra Libya til den greske øya Kreta, skriver Yahoo.

Trolig fryktet de å bli sendt hjem til Bangladesh, ettersom de mangler nødvendig dokumentasjon. Titusenvis av flyktninger tar seg inn i EU gjennom Hellas hvert år.

Klatret fra skipet
Tre er funnet døde, elleve er fremdeles savnet og flere havnet også på sykehus.

Totalt klatret 49 mennesker ned et tau fra skipet Ionian King, som hadde evakuert 1280 mennesker fra Tripoli i Libya. Det skriver allAfrica.com.

Lokale innbyggere observerte flere av dem i vannet og på stranden, og kontaktet myndighetene natt til søndag. Kystvakten, militæret og lokale fiskebåter deltar fremdeles i letingen etter flere savnede.

Flere skip har fraktet tusenvis av mennesker denne strekningen de siste dagene, og de fleste av dem er fra Bangladesh. Totalt oppholdt over 60 000 bangladeshere seg i Libya da opprøret startet.

Kampene i landet har fortsatt over helgen, hovedsakelig i byene Ra Lanouf og Zawiya. Gaddafi-styrker insisterer på å ha gjenvunnet kontrollen flere steder, mens øyevitner hevder det motsatte.
Les også: – Opprørere omringet av Gaddafi-styrker
Les også: SAS-styrker tatt av libyske opprørere

– Hoper seg opp
Den store mengden av bangladeshiske gjestearbeiderne har blitt et problem. Legen Morten Rostrup sa til i går TV2 Nyhetene at de evakuerte hoper seg opp i nabolandet Tunisia.

– De blir ikke sendt effektivt ut til Bangladesh, for de mangler jo fly, sier han.

Kun 3500 har så langt blitt sendt tilbake til hjemlandet. I Hellas, Tunisia, Egypt og Italia venter om lag 26 000 på det samme. Myndighetene i Bangladesh har uttalt at de ikke har råd til å sende dem hjem igjen.

Totalt har over 200 000 mennesker forlatt Libya, skriver CNN.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.