*Nettavisen* Nyheter.

Først i USA: San Francisco forbyr salg av e-sigaretter

FORBUD: San Francisco går for forbud mot salg av e-sigaretter, fordi helseeffekten av disse produktene er for dårlig dokumentert. Foto: Colourbox

Byen forbyr salg av e-sigaretter som ikke er godkjent av myndighetene.

26.06.19 15:33

Tirsdag stemte politikerne i San Francisco for et forbud mot salg av e-sigaretter. Det skjer altså i hjembyen til Juul Labs - produsenten av USAs mest populære e-sigaretter.

Forbudet vil bare gjelde e-sigaretter som ikke allerede er godkjent av det amerikanske mattilsynet (FDA).

Ordfører London Breed har ennå ikke signert den nye loven, men har indikert at det vil skje de nærmeste dagene. Loven vil tre i kraft sju måneder etter signering, melder BBC.

Klikk på bildet for å forstørre.

BREED: London Breed er ordfører i San Francisco. Hun har også tidligere gått hardt ut for å beskytte helsen til folk. Blant annet har hun gjort det lettere å tvangsbehandle rusmisbrukere. Foto: Jeff Chiu (AP)

E-sigarett-motstanderne etterlyser mer forskning på hvordan e-sigaretter påvirker helsen. De mener også at produktene lokker unge til å bruke nikotin, og at veien til vanlige sigaretter er kortere når man først har begynt å bruke e-sigaretter.

Juul Labs mener derimot at forbudet vil åpne opp for et stort svart marked, og at flere som i dag bruker e-sigaretter vil begynne å bruke vanlige sigaretter.

Amerikanske myndigheter (FDA) har tidligere krevd at produsentene av e-sigaretter skal analysere helserisikoen til egne produkter innen 2021. Selskapene fikk først en frist til august 2018, men denne ble senere forskjøvet. Mange produkter, som ennå ikke er godkjent av FDA, kan likevel selges i USA.

San Franciscos advokat, Dennis Herrera, sier at byen nå tar ansvar der FDA mislyktes ved å utsette fristen, skriver BBC.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.