Gå til sidens hovedinnhold

Først kom nye innrømmelser om Trumps helsetilstand - så gjorde presidenten dette

Presidentens personlige lege kom med nye avsløringer. Trump kom senere med en overraskelse til sine tilhengere.

Sean P. Conley, som er Donald Trumps lege, hadde også en pressebrief på lørdag. Da sa han ingenting om at presidenten virkelig var i trøbbel på fredag, før han ble sendt videre til sykehuset Walter Reed Medical Center.

Se video øverst: Trump hadde en ny melding til sine tilhengere, sent søndag kveld.

- Presidenten har blitt bedre, startet Trumps lege, søndagens pressebrief med.

Han gjentok at Trump er på bedringens vei, og at presidenten går rundt på sykehuset uten noe assistanse, men det var en uttalelse pressen virkelig bet seg merke i. En uttalelse Conley hadde utelatt fra lørdagens pressebrief, selv om han allerede visste om det der og da.

Sent søndag kveld kom Trump selv med en uttalelse, og samtidig med en overraskelse til sine tilhengere.

USAs president kom med en ganske så oppsiktsvekkende beskjed:

Etter at videoen ble publisert på sosiale medier, kunne man se Trump forlate sykehuset for et kort øyeblikk i en svart bil. Med munnbindet på, ble presidenten kjørt rundt i området, samtidig som han vinket til sine tilhengere som har stått utenfor Walter Reed-sykehuset i timesvis.

Det er imidlertid uklart hvor han var på vei – om han var utskrevet og skulle hjem til Det hvite hus, eller om det bare var en liten tur ut for å «lufte» seg.

To episoder

Legen startet pressebriefen søndag med å si at han ville oppklare de motstridende meldingene om Trumps tilstand, og innrømmet derfor det som allerede hadde blitt lekket til pressen på lørdag, nemlig at tilstanden til USAs president var alvorlig.

ALLTID OPPDATERT: Siste nytt om koronapandemien i Nettavisens nyhetsstudio

- Han har opplevd to episoder i det siste, hvor oksygenopptaket var vedvarende lavt. Presidenten hadde milde symptomer tidlig på fredag, men senere fikk han høy feber. Vi anbefalte oksygen, men presidenten ville ikke ha det. Han fikk likevel oksygen i rundt en time før han dro på sykehuset, og han fikk oksygen igjen på lørdag. Da ble han også behandlet med steroidet Dexametason, sa Conley.

Dette var stikk i strid med hva legen hadde sagt på lørdagens pressebrief, men han understreket nok en gang at Trump er på bedringens vei.

Les også: Storavis: Donald Trump rasende etter kommentar om helsen hans

- Presidenten er fortsatt feberfri, sa Conley, før han ga ordet videre.

- Han har blitt bedre. Han går rundt uten begrensninger, men vi fortsetter å sjekke hans lever- og nyreverdier, og har presidenten under konstant observasjon, sa lege Sean Dooley.

- Utskrives mandag

Det ble opplyst at presidenten har fått en ny dose med legemiddelet Remdesivir. Han fikk sin første dose lørdag, og fordi utviklingen går i riktig retning kan det hende at USAs president veldig snart er tilbake i Det hvite hus.

Dette sa USAs president til det amerikanske folket på lørdag:

- Hvis alt går bra, vil vi utskrive ham tilbake til Det hvite hus på mandag, sa Conley.

Det er godt nytt for USAs president med under en måned igjen til valgdagen, og skal vi tro presidenten selv, så «klør» det virkelig etter å komme gang igjen med valgkampen.

Les også: Frykter en tvilling-pandemi i Norge: – Det vil være ugreit, sier FHI-forsker (+)

- Jeg må være der ute. Jeg kan ikke låse meg inne i et rom oppe og være helt trygg. Som leder må man konfrontere problemene, sa han i en Twitter-video lørdag kveld.

Søndag kveld la USAs president ut en ny Twitter-melding, hvor han takket sine tilhengere som har stått utenfor Walter Reed-sykehuset i flere timer.

- Jeg setter stor pris på alle mine supportere utenfor sykehuset. Fakta er, de elsker virkelig landet vårt og de ser hvordan vi GJØR BEDRE ENN NOENSINNE, tvitret presidenten.

Det betyr likevel ikke at Trump vil få lov til å møte folk med det første. Han må trolig holde seg isolert og i ro i minst ti dager fremover.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger