*Nettavisen* Nyheter.

Først krøp temperaturen ned til 25 kuldegrader, så forsvant strømmen

KALDT: Det er kaldt i Porsanger. Da passer det dårlig at strømmen går. Foto: Jørn Losvar (NTB scanpix)

Strømbrudd flere steder i landet.

11.01.15 17:52

PORSANGER (finnmarkdagblad.no): Klokken 13.00 ble det målt 25 kuldegrader i Lakselv. Samme ettermiddag oppsto to feil i strømnettet i Porsanger, som førte til strømbrudd.

Det ene strømbruddet oppstod rundt klokken tre søndag ettermiddag, og gjelder deler av Lakselv. Det andre strømbruddet er i Skoganvarre.

– Vi har folk ute som leter etter feil. Foreløpig er rettetiden ukjent, forteller Synnøve Olsen i Luostejok Kraftlag SA til Finnmarkdagblad.

– Bør få informasjon

Bjarne Trevland er bosatt i boligområdet Saarela i Lakselv, som er uten strømtilførsel søndag ettermiddag. Han forteller at vedovnen er tatt i bruk, og sørger for varme i huset selv om strømmen er borte.

– Det er litt skummelt når strømmen forsvinner når det er så kaldt. Jeg er glad vi har vedfyring. Nå venter vi på at strømmen skal komme tilbake, så vi kan lage oss mat.sko

Men så langt har ikke Trevland fått noe informasjon om hvor lang tid det skal ta.

– Det er djevelsk kaldt i Lakselv for tiden, så da bør strømmen absolutt være stabil. Så bør vi iallefall få informasjon om hvor lenge den skal være borte, så man kan tilpasse seg det. Istedenfor å bare sitte å vente, slår han fast.

Tromsø mistet strømmen
Søndag ettermiddag mistet også deler av Tromsø strømmen. Området Elverhøy på Tromsøya ble søndag ettermiddag fullstendig mørklagt.

- Det er mørkt både i gatelys og i vinduer, forteller reporter Susanne Noreng i Nordlys.

Troms kraft melder at årsaken er et brudd i høyspentnettet.I Tromsø er det «bare» minus 11 grader søndag.

11.600 strømløse i Hordaland
Nina feide godt over Hordaland da hun var på besøk lørdag. 11.600 mennesker var uten strøm søndag.

– Verst har det gått ut over Nordhordland, der er 7300 husstander uten strøm, sier kommunikasjonsrådgiver i BKK Anne Mette Tuvin til BA cirka klokken 1630.

For mange kommer ikke strømmen tilbake i fylket før mandag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.