*Nettavisen* Nyheter.

Først sendte utleieren frierbrev. Så truet han med å sende en torpedo

Samboerparet Majken og Glenn Gjøran Berntsen (begge 23 år) med datteren Josefine (snart tre år) valgte til slutt å flytte etter bare ti dager i den nye leiligheten. Smsen til høyre er en av flere som de mottok etter å ha flyttet ut. Foto: Tord Olander Pedersen (Nordlys)

«Lørdag 5. april bestiller jeg torpedo. Vi finner deg uansett hvor du måtte befinne deg».

Slik formulerte utleieren seg i en tekstmelding til Glenn Gjøran Berntsen (23), få dager etter han og familien flyttet ut fra leiligheten i Tromsø.

– Vi flyttet ut fra leiligheten ti dager etter at vi hadde flyttet inn. Etter at vi hadde levert oppsigelsen og hentet de siste tingene våre, begynte han å kreve oss for penger. Til slutt truet han med å sende en torpedo etter oss, sier Berntsen og hans samboer Majken (begge 23 år) til Nordlys.

Parets historie er én av flere som har dukket opp etter at Nordlys’ tidligere denne uka skrev om opplevelsen til Khoshal Shinwarai (22). Han ble kastet ut to dager etter at han flyttet inn i huset, uten å få depositumet tilbake.

Tre forskjellige familier forteller nå at de har blitt truet og frastjålet depositum av den samme utleieren.

LES OGSÅ: To dager etter at Khoshal hadde flyttet inn i ny leilighet ble han kastet ut av huseieren

– Virket snill

Samboerparet Glenn Gjøran og Majken kom i kontakt med utleieren gjennom en annonse i avisen. 1. februar i år flyttet de inn i leiligheten på Tromsøya sammen med sine to barn på ett og tre år.

Ifølge paret signerte de kontrakt og betalte 10.000 kroner i forskuddsleie samme dag. Dagen etter flyttet de inn i huset hvor også utleieren bor i en leilighet.

– Han virket først imøtekommende og snill. Men raskt skjønte vi at det var noe som ikke stemte. Da jeg skulle hente vår kopi av kontrakten ble jeg nærmest tvunget inn til ham på et lengre besøk, forteller Majken.

Fant frierbrev fra husverten

Et par dager etter dette besøket fant samboerparet et brev utenfor døra.

Klikk på bildet for å forstørre.

- VI FINNER DEG UANSETT: Denne tekstmeldingen fikk familien etter å ha flyttet ut fra huseieren. Foto: Tord Olander Pedersen (Nordlys)


– Det var et frierbrev fra husverten. Han ville at Majken skulle ta med seg ungene og flytte inn til ham.

Etter dette ble hun redd for å være alene hjemme med barna.

Ti dager etter at de hadde flyttet inn kom politiet på døra og fortalte at husverten hadde brutt seg inn hos den andre leieboeren. Etter anbefaling fra politiet flyttet paretut dagen etter.

– Etter dette begynte han å sende meldinger og ringe. Han krevde oss for 30.000 kroner i oppsigelse, hevdet at vi hadde rasert leiligheten, stjålet ting og ikke vasket ut.

- Truslene for vge

Nordlys har sett tekstmeldingene som samboerparet har fått tilsendt. Etter torpedotrusselen, kontaktet paret politiet for å anmelde saken.

– Politiet sa de ikke kunne gjøre noe da truslene var for vage siden han hadde brukt hermetegn i teksten. De sa at hvis vi likevel ville anmelde, ville saken mest sannsynlig bli henlagt. I stedet for å anmelde ble vi rådet til å ikke svare ham.

Paret fulgte politiets råd. Men etter å ha lest om opplevelsene til Khoshal Shinwarai har de bestemt seg for å anmelde saken likevel.

– Etter at vi flyttet ut har vi skjønt at også andre har opplevd liknende fra denne husverten. Han kan ikke få fortsette slik, så vi håper så mange som mulig vil anmelde han.

Ble forsøkt dratt inn i leilighet

Alenemoren Priscilla Gonzalez Fonseca (37) flyttet inn i den samme leiligheten 27. november 2013 sammen med sin 10 år gamle datter.

Ifølge Fonsesca fulgte fem dager med uønsket oppmerksomhet like etterpå. Blant annet skal hun ha opplevd å ha blitt forsøkt dratt inn i utleierens bopel allerede første dag. Utleieren banket også på flere ganger om dagen for å få komme inn, og etterlot seg en rekke kjærlighetsbrev på trappa.

– Jeg fikk 11 brev på norsk og engelsk hvor han skrev at vi måtte gifte oss, bli elskere og flytte inn sammen i løpet av bare fem dager.

Alenemoren sa opp kontrakten skriftlig – begrunnet med utleierens oppførsel, og krevde forskuddet på 10.000 kroner tilbake. Utleieren svarte med å kreve henne for mer penger og å hevde at hun ikke hadde betalt første husleien.

Betalte 30.000 kroner

Ifølge Fonseca gikk hun til politiet for å anmelde saken, men fikk høre at de ikke kan gjøre noe med dette. Også hun har nå bestemt seg for å anmelde ham.

Også en annen alenemor (34), som bodde i samme leilighet sammen med sin tenåringsdatter i slutten av mars i år, forteller om slibrige brev.

Klikk på bildet for å forstørre.

Her er 12 forskjellige brev som to kvinner har mottatt fra utleieren mens de bodde hos ham. Foto: Tord Olander Pedersen (Nordlys)


– Da jeg konfronterte ham med dette etter seks dager, fikk jeg samme dag et håndskrevet brev med beskjed om at jeg var kastet ut. Da flyttet vi ut på dagen, sier kvinnen, som ønsker å være anonym.

Hun har krevd å få tilbakebetalt innskuddet sitt på 30.000 kroner i husleie og depositum. Utleieren har svart med truende meldinger hvor han krever henne for ytterligere 10.000 kroner for tyveri av innbo samt manglende utvask. Nå har kvinnen anmeldt saken.

Utleier: – Alt er løgn

Nordlys har vært i kontakt med utleieren, en mann i 60-årene. Han mener de tidligere leieboerne lyver, og at samtlige skylder ham penger.

– Ingenting av dette er sant, det er bare løgner. Jeg er en seriøs utleier som har mitt på det tørre, sier utleieren og føyer til at han blir forbannet når folk ikke gjør opp for seg.

Han medgir imidlertid at han har truet leieboerne.

– Truslene mine er ikke så farlige. Det er noe jeg gjør når jeg ikke får penger. Som et siste varsel. Men det er sant at jeg kjenner folk.

Overfor Nordlys ønsker ikke leder for krimvakta i Tromsø, Hans Martin Moen, å kommentere saken omkring den omtalte husverten.

– Men på generelt grunnlag vil jeg oppfordrer alle som føler at de har blitt utsatt for trusler eller plagsom atferd om å anmelde dette. Så vil vi se på anmeldelsene og gjøre en vurdering om dette er straffbart.

Les flere saker fra Nordlys.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag