Gå til sidens hovedinnhold

Første dag i ny opera

I dag kunne alt fra hattemakere til solister innta den nye operaen i Bjørvika. - Fantastisk, sier fiolinist Thomas Bachofen fra Gamlebyen.

BJØRVIKA: - Nå er vi her. Dette er et historisk øyeblikk, sa Bjørn E. Simensen til de ansatte ved Den Norske Opera, som mandag kunne innta sine nye arbeidsplasser i Bjørvika.

Fornøyd

Det storslåtte - og for anledningen snøhvite - operahuset ble endelig fyllt med kunstnere, syersker, elektrikere, administrasjon og alle de andre ansatte.

I gangene kunne man allerede mandag morgen høre høylydte gisp fra de nyinflyttede, som "ikke tror det er sant" at de endelig er på plass.

- Det er helt fantastisk. Hva mer kan man si. Vi har vært her på prøvespilling, og det er helt enormt, sier fioloinist Thomas Bachofen, da Østkantavisa møter han i kantina på det nye bygget.

For alle

Ennå er det drøye 3 måneder til kultureliten rykker inn i lokalene, på premieren 12. april.

Men til tross for at den gemene hop, kanskje ikke står i første rekke på premieren, er det så visst plass til dem på forestillingene som kommer.

- Jeg tror opera har hatt en stor plass i det norske kulturlivet, men kanskje enda mer nå. Nå vet jo til og med FrP hvor operaen ligger, ler Bachofen.

Stor innsats

Det er over hundre år siden ildsjeler begynte å se seg om etter et nytt operahus. Og i dag ble altså drømmen realisert. Og det var en nesten rørt operasjef som kunne oppsummere prosessen.

- Dette blir et bygg som betyr noe for kulturlivet i Norge. Og det har vært en enorm innsats bak. Nå er huset snart ferdig, og det før tiden og under budsjett. Det er en prestasjon, sa han.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud