Gå til sidens hovedinnhold

Første grønne lys for Lidl

Det har vært mange runder, men nå har Plan- og bygningsetaten gitt grønt lys til Lidl for bygging på Skullerud.

I lange tider har den tyske matvaregiganten Lidl forsøkt å etablere seg i Oslo, men stadig har det blitt stukket kjepper i hjulene. Skullerud, Mortensrud og Holmlia er tre av de stedene som har vært aktuelle, men Plan- og bygningsetaten (PBE) har altså hatt sine motforestillinger.
Men nå har PBE snudd for Skullerud-butikk (Johan Scharffenbergs vei 75), og en rammetillatelse betyr i praksis at det nå er klart for bygging og etablering.

Protester

Selv om mange har vært positive til den tyske gigantens etablering her, er det også motstandere. I Østlandssendingen fredag morgen uttalte lokale motstandere seg. Betenkningene gikk på økt trafikk. Samferdselsetaten skal nemlig ha stipulert en trafikkøkning på 1500 biler i døgnet om Lidl kommer. Og dette er lokal-motstanderne svært skeptiske til bl.a. på grunn av at det er skoler i området, og at Lidl er den type forretning som vil trekke til seg mange kjørende kunder også utenfra nærområdet.

1. skritt

Rammetillatelsen som PBE nå har gitt, er første skritt på vei for Lidl. Men når ballen først har begynt å rulle, vil den erfaringsvis komme i mål. Dette betyr at Lidl kan få etablere sin første Oslo-butikk i Johan Scharffenbergs vei på Skullerud.

To til?

De to andre ønskene Lidl har for etablering i våre bydeler, er i Søndre Nordstrand bydel. Det er på Mortensrud langs Europaveien sør for Shell-stasjonen og i Rosenholmveien på Holmlia. Bydelsutvalget har som Nordstrands Blad har skrevet flere ganger, sagt ja til etablering. Vi vil jo gjerne ha arbeidsplasser, har BU-leder Teddy Kjendlie sagt.
Full enighet er det imidlertid ikke - i alle fall ikke angående Rosenholmveien.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen