Gå til sidens hovedinnhold

Første koronadødsfall i Norge

Erna Solberg sier vi har fått vårt første koronadødsafall i Norge.

Erna Solberg sier til NRK at det første koronadødsfallet i Norge er bekreftet.

Les: Flere land forbyr innreise fra Norge og andre risikoland

– Vi har nå i kveld fått vite om det første dødsfallet på grunn av covid-19. Et eldre menneske som har vært syk som nå har dødd, sier Erna Solberg til NRK.

– Det er mange av oss som har sykdommer, som er sårbare, og som ikke vil tåle det en så hard sykdom som dette kan gi hos enkelte. Vi må i solidaritet med disse sørge for at vi forsøker å bekjempe dette viruset så godt som mulig, sa Solberg.

NRK opplyser at vedkommende var innlagt ved Oslo universitetssykehus.

«Torsdag 12. mars døde en eldre pasient med Covid-19-sykdom som var innlagt ved Oslo universitetssykehus. Oslo universitetssykehus kan av personvernhensyn ikke gi ytterligere informasjon om den avdøde,» skriver sykehuset på Twitter.

- Den største medfølelse

Helseminister Bent Høie (H) uttrykte torsdag sin medfølelse med dem som er rammet.

– Jeg har den største medfølelse med dem som i dag har mistet en av sine. Vi har fått det første dødsfallet i Norge som en følge av koronaviruset, og vi kommer beklageligvis til å oppleve flere, slår Høie fast i en kommentar til NTB.

Tidligere torsdag innførte regjeringen de strengeste tiltakene i fredstid i Norge mot koronaepidemien.

– Vårt mål er at koronaviruset skal ta så få liv som mulig i Norge. Derfor har vi nå satt i verk svært strenge tiltak. Jeg oppfordrer alle til å bli med på dugnaden for å stoppe smitte og forhindre at mange blir alvorlig syke. Det er en dugnad som redder liv, sier Høie.

Les: Norwegian kansellerer ytterligere 4.000 flygninger - disse rutene rammes

VG: 713 smittetilfeller

621 personer var torsdag registrert smittet med koronaviruset covid-19, ifølge Folkehelseinstituttet (FHI). Ifølge VG var det registrert 713 smittetilfeller ved 17-tiden torsdag. 13 personer var 12. mars innlagt på sykehus med påvist eller mistenkt koronasmitte. 11 av pasientene er innlagt på sykehusene til Helse sør-øst, som også har over 900 sykehusansatte i karantene.

Tallet på døde i Italia som følge av koronaviruset, har passert 1.000, ifølge den siste oversikten fra myndighetene. Det samlede tallet på smittetilfeller 15.113 tilfeller.

Vil nå toppen mellom mai og oktober

Koronaepidemien vil trolig nå toppen mellom mai og oktober, før den snur, ifølge en ny risikovurdering fra Folkehelseinstituttet (FHI).

I denne perioden risikerer helsetjenesten overbelastning, heter det i notatet , datert torsdag.

– Vi regner det for sikkert at vi før eller siden får en covid-19-epidemi i Norge. Sannsynligvis starter den for alvor i løpet av våren eller sommeren. Helsekonsekvensene blir store, men vi er usikre på hvor store, skriver FHI.

Trass i at Norge nå allerede er i full koronaberedskap, vil den tyngste perioden først komme i sommer, konkluderer Folkehelseinstituttet.

– I denne fasen er epidemien i full gang, når etter hvert toppen og snur så, heter det i risikovurderingen.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken