Gå til sidens hovedinnhold

Førsteklassinger må flyttes

84 barn ønsker å begynne på Kastellet skole høsten 2010. Men det er ikke plass til alle, og mange av neste års 1. klassinger må derfor flyttes til andre skoler i bydelen.

KASTELLET: Rektor Per Bjarne Elle beklager den situasjonen skolen er kommet i.

Men, vi har ikke fysisk plass til mer enn cirka 60 nye barn neste høst. Skolen er helt sprengt bygningsmessig med dagens 633 elever på 1.-10. trinn. En påbygging av skolen er ikke mulig, sier Elle.

– Det betyr at vi må finne andre skoler til om lag 24 av de barna som ble skrevet inn hos oss i september, forteller han.

– Vi kommer nå til å ta kontakt med rektorene på Munkerud, Nordstrand, Lambertseter, Karlsrud, Bekkelaget, Nedre Bekkelaget, Ekeberg og Ljan for å høre om de har mulighet til å ta inn noen av "våre" førsteklassinger, sier Elle.

LES OGSÅ: – Trist for alle de berørte familiene

Tøff prosess

Hvilke kriterier man skal følge for å bestemme hvem av de 84 elevene som får begynne på Kastellet skole, vil rektor ikke si noe om per i dag.

– Vi er forberedt på at foresatte kommer til å klage på vår beslutning. De har sin fulle rett til å klage på enkeltvedtak i henhold til forvaltningsloven, informerer han.

– Under innskrivingen fikk alle foresatte beskjed om at de ikke hører fra oss før utpå nyåret. Det blir en tøff prosess for alle involverte, tror Per Bjarne Elle.

En prosess han forøvrig selv ikke skal være med på. Mandag 19. oktober slutter han som rektor på Kastellet for å starte planleggingen av en helt ny skole på Helsfyr. Assisterende rektor Torill Røeggen overtar etter Elle.

Kastellet skole fyller fem år i høst, og må under feiringen 30. oktober bare konstatere at den allerede er altfor liten.

Stor utfordring

Tone Tennfjord, områdedirektør for Bydel Nordstrand i Utdanningsetaten, er klar over situasjonen.

– Det er et økende elevtall på hele nordstrandplatået. En stor utfordring for både oss og skolene. I første rekke blander vi oss ikke inn i den situasjonen Kastellet nå er kommet i. Vi regner med at ledelsen tar kontakt med naboskolene for å utnytte ledig kapasitet der, sier Tennfjord.

– Et scenario blir det først om alle de andre skolene også er fulle. Her gjelder det å ta ting i riktig rekkefølge, mener hun.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen