Forsvant da faren begikk selvmord

Foto: Facebook

Store letemannskaper har søkt etter guttene i halvannen uke.

19.05.13 21:31

Politiet i Nederland har i halvannen uke søkt etter de savnede brødrene Ruben (9) og Julian (7) van der Schuit.

Guttene har for det meste bodd hos moren etter at foreldrene ble separert. Men brødrene forsvant sporløst da de var sammen med faren i forrige uke.

Brødrene ble sist sett i hjemmet til faren i Vleuten utenfor Utrecht forrige mandag. Det er fortsatt ingen spor etter brødrene.

Omfattende søk
Politiet og et letemannskap på 100 personer søkte i skogsområdene utenfor Utrecht tidligere denne uken. Men søket ga ingen spor, skriver The Amsterdam Herald.

I forrige ble det utført omfattende søk langs en 180 kilometer lang strekning. Det ble også gjort søk i flere innsjøer og skogsområder, samt i området rundt Zeist hvor barnas mor bor.

Politiet innstilte søket inntil videre, og har ingen konkrete planer om å utvide søket til andre områder.

- Vi har hatt mer enn 1000 tips, og visuelle beviser kommer fortsatt inn til oss, så det er det vi fokuserer på nå, sier en talsmann for politiet i Nederland.

Politiet har også gjennomgått store mengder med bildemateriale fra overvåkingskameraer, i håp om at de skal få noen ledetråder om hvor guttene kan befinne seg.

Brødrene var i bilen
Et kameraopptak viser at brødrenes far, Jeroen Denis (38), kjørte til Limburg på kvelden 6. mai. Han stoppet på en bensinstasjon og fylte drivstoff. Da var guttene fortsatt i bilen.

Faren ble funnet død dagen etter i Het Doornse Gat. Politiet bekrefter at faren begikk selvmord.

Plakater av brødrene er hengt opp i grensebyer i Tyskland og Belgia, og moren bruker sosiale medier aktivt for å få tips fra publikum.

Politimyndigheter fra andre land har også blitt involvert i søket ved blant annet å bistå med eksperter på forsvinninger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.