RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forsvarer: - Beviser mot Peter Mangs holder ikke

Malmö (NTB-TT): Bevisene mot Peter Mangs holder ikke, sier hans forsvarer. Han mener det ikke kan utelukkes at en annen enn Mangs er den beryktede «serieskytteren fra Malmö».

Forsvarer Douglas Norking sa i sitt sluttinnlegg i ankesaken i hovrätten i Malmö torsdag at aktoratets beviser ikke er sterke nok til å dømme Mangs for drap og drapsforsøk. Derfor bør han løslates, mente Norking.

Tingretten i Malmö dømte i fjor Peter Mangs til livsvarig fengsel for to drap, fem drapsforsøk og andre lovbrudd. Mangs anket dommen til hovrätten, som er en høyere rettsinstans og tilsvarer en norsk lagmannsrett.

- Aktoratets bevisførsel er ikke sterk nok til at man kan utelukke at noen annen avfyrte Mangs' våpen, sa Douglas Norking torsdag. Han etterlyste DNA eller fingeravtrykk fra våpen og våpendeler som kan bevise at hans klient virkelig holdt i våpenet.

Andreas Björkman, som er bistandsadvokat for flere av Mangs' angivelige ofre, sier at ofrene har krav på erstatning fra ham. Björkman mener Mangs har frarøvet disse menneskene deres grunnleggende livstrygghet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere