Forsvarer anorektisk mote

Den tyske designeren Karl Lagerfeld har kommet med uttalelser som garantert vil vekke avsky hos mange.

04.10.06 14:52

(SIDE2): Lagerfeld gikk nylig ned 42 kilo etter å ha gått på en streng diett. Nå har han meldt seg på i den opphetede debatten om radmagre modeller, og det på en måte som garantert vil sette sinnene i kok.

Tynne jenter, god disiplin

Onsdag var han i Paris og viste frem sin kolleksjon for neste sommer. Modeller som nesten så sykelig tynne ut satte sitt preg på showet.

Se bildene fra showet nederst i artikkelen

Han hadde selv følgende kommentar om sine egne modeller og kolleksjon:

- Det er god disiplin. Vet du, i Frankrike er 18 prosent av jentene mellom 15 og 25 år overvektige. Det er mye, og det er helseskadelig også.

Nyhetsbyrået AP har sjekket hans uttalelser opp mot statistikk fra franske helsemyndigheter, og funnet ut at prosentandelen overvektige franskmenn over 15 år var 41,6 i 2003.

De samme dataene viste at 0,2 prosent av franske kvinner led av anoreksi i 2003.

- Fastere enn noensinne

Lagerfeld fulgte opp med å forsvare bruken av svært tynne modeller. Han hevdet at mange av dagens modeller, mange av den fra Øst-Europa, var naturlig slanke.

- Vi ser ikke anoreksi. Jentene er tynne, de har tynne bein. De er svært svært faste, fastere enn noen sinne, men det er også alt, sier han til AP.

I boken «The Karl Lagerfeld Diet» som han har skrevet sammen med legen Jean-Claude Houdret, har Lagerfeld innrømmet at hans eget vekttap ikke var av helsemessige årsaker, men på grunn av forfengelighet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag