*Nettavisen* Nyheter.

Forsvarer krever frifinnelse for stefar i Gjerdrum-saken

Lillestrøm (NTB): Forsvarer Harald Stabell la mandag ettermiddag ned påstand om at den tiltalte stefaren i Gjerdrum-saken må frifinnes.

- Det foreligger ikke tilstrekkelige beviser mot min klient. Han må frifinnes og skal heller ikke dømmes til å betale oppreisningserstatning, sa Stabell i sin prosedyre i Nedre Romerike tingrett.

Hans klient er tiltalt for grov vold og seksuelle overgrep mot sin tidligere stedatter, som nå er 27 år. Overgrepene skal ifølge tiltalen ha skjedd i perioden 1990 til 1998, fra jenta var fem år. Familien bodde da på Gjerdrum.

Det finnes ikke tekniske bevis i saken, ord står mot ord. Den tiltalte stefaren har sagt at han aldri har gjort det som står i tiltalen. Han har innrømmet å ha vært hardhendt, og har gitt stedatteren ris på baken, men ikke noe mer, påpekte forsvareren.

Han mener den fornærmede 27-åringens forklaring ikke er troverdig.

- Det er ikke tilstrekkelig for domfellelse hvem man tror mest på. Selv om retten skulle komme til at det er overveiende sannsynlig at den fornærmede snakker sant, er ikke det nok for en domfellelse. Retten må være overbevist, sa Stabell.(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.