RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bergen 20131107. Politiinspektør Sidsel Isachsen (t.v.) og advokat for drapsmannen i Årdal Fredrik Verling under fremstilling for varetekt i Bergen tingrett torsdag. Siktede var ikke til stedes.
Bergen 20131107. Politiinspektør Sidsel Isachsen (t.v.) og advokat for drapsmannen i Årdal Fredrik Verling under fremstilling for varetekt i Bergen tingrett torsdag. Siktede var ikke til stedes. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Forsvarer mente bussdrapssiktet kunne løslates

Sist oppdatert:
Frykten for at mannen som er siktet for trippeldrapet i Årdal skal stikke av og gå under jorda er helt grunnløs, mente forsvareren, advokat Fredrik Verling. Det mente ikke retten.

SISTE: Siktede fengsles i fire uker

Bergen (NTB): Mannen som er siktet for å ha drept tre personer i bussen i Årdal, er varetektsfengslet i fire uker, de to første ukene i isolasjon.

Dermed fikk politiet fullt medhold i sin begjæring.

Mannens forsvarer ba tidligere i dag om at klienten hans skulle løslates.

- Jeg ber om at han blir løslatt fordi vilkårene for varetektsfengsling etter min mening ikke er innfridd. Det er et tema om han kan ødelegge bevis, påvirke vitner og unndra seg rettsforfølgelse hvis han slippes ut. Det legger jeg til grunn at han ikke vil gjøre, sa Verling til NTB.

I dårlig forfatning
30-åringen som er siktet for trippeldrapet i bussen Valdresekspressen mandag var torsdag formiddag i så dårlig forfatning at han ikke kunne møte til fengslingsmøtet i Bergen tingrett. Han har heller ikke vært i stand til å la seg avhøre av politiet.

- Han er medtatt og har det vanskelig, sa forsvareren til NTB.

Ba om fire uker
Politiinspektører Sidsel Isachsen i Hordaland politidistrikt mener mannen må varetektsfengsles i fire uker, de to første i full isolasjon og de to neste med brev- og besøkskontroll. Mannen må ikke få tilgang til medier eller mulighet til å påvirke vitner, mener hun. Politiet har allerede gjennomført en rekke avhør blant beboere i miljøet ved asylmottaket i Årdal, de ansatte der og vitner på åstedet.

Retten ga politiet fullt medhold i sin begjæring.

- Vi mener det fare at han skal påvirke vitner og tilpasse forklaringen sin hvis han slippes ut nå. Det er også nærliggende fare for at han blir borte hvis han ikke holdes i varetekt, sa Isachsen til NTB tidligere i dag.

Hun vil ikke utdype mistankegrunnlaget mot mannen, og viser til det generelle referatforbudet fra fengslingsmøter. Men hun viser til at han kan knyttes til åstedet og at det er opplysninger i saken som knytter ham til selve drapshandlingen.

Får psykiatrisk behandling
Den 30 år gamle afrikanske asylsøkeren var først innlagt til medisinsk behandling for kuttskader, før han tirsdag ble overført til den psykiatriske klinikken tilknyttet Haukeland universitetssjukehus.

Mannen er ennå ikke avhørt, og det synes fortsatt helt uklart hva som var motivet for trippeldrapet mandag kveld.

Heller ikke overfor sin forsvarer har 30-åringen uttalt seg om hva som skjedde i bussen ved Holsbruvatnet en snau mil fra asylmottaket i Øvre Årdal sent mandag ettermiddag. Verling opplyser at han skal møte sin klient senere torsdag, trolig så fort kjennelsen er klar.

Han verken vil eller kan beskrive mannens helsetilstand.

- Ikke er jeg lege, og ikke er jeg psykiater, sa Verling.

Det er på det rene at 30-åringen kommer til å bli værende på Sandviken sykehus fordi legene hans mener det fortsatt er behov for behandling, sa forsvarer Verling tidligere torsdag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere