RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forsvarer Pellizotti

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)
Sist oppdatert:
Liquigas er beredt til å ta rettslige skritt for å rensvaske Franco Pellizottis navn.

UCI fratok Franco Pellizotti muligheten til å forsvare andreplassen fra fjorårets Giro d’Italia på grunn av «tilsynelatende brudd på antidopingreglene på grunnlag av opplysninger gitt av blodprofilene i deres bilogiske pass». Sammen med Tadej Valjavec og Jesus Rosendo, ble 32-åringen suspendert.

Italienerens lag, Liquigas-Domio, holdt munnen godt lukket da, men benyttet tirsdagen til å sende en pressemelding til diverse nyhetsredaksjoner.

Sår tvil om suspensjonen
I pressemeldingen velger laget å gi sin fulle støtte til Pellizotti. De varsler også at de er beredt på å ta rettslige skritt for å renvaske mannen som skulle bære kapteinsansvaret i giroen sammen med Ivan Basso.

Du finner pressemeldingen her!

- For å forstå situasjonen og hvilke faktorer som førte til denne beslutningen, har Liquigas Sport gitt oppdraget til vår egen lege, doktor Roberto Corsetti, med å analysere de medisinske og vitenskapelige aspekter knyttet til denne saken. I henhold til dagens analyser og bevisene som er presentert, synes det ikke å finnes tilstrekkelige vitenskapelige beviser som med sikkerhet kan si noen om en eventuell tjenesteforsømmelse fra utøverens side.

- Liquigas Sport fester sin lit til forklaringen som har blitt gitt av Franco Pellizotti og ekspertene han har hyret inn, heter det i pressmeldingen.

Slik mottok Gabriel Rasch nyheten: Les saken her!

La Gazetta dello Sport skrev mandag at stjernerytteren har vært under det internasjonale sykkelforbundets oppsikt siden fjorårets Tour de France.

Vurderer rettslige skritt
Liquigas stiller seg uforstående til at dokumentasjonen først kommer fra i lyset nå – noen dager før Giro-starten i Rotterdam:

- Liquigas Sport er svært skuffet over avgjørelsen som er tatt, spesielt med tanke på tidspunktet rytterens påståtte, unormale verdier ble offentliggjort på. Disse verdiene skriver seg tilbake til fjorårssommeren, men ble først gjort kjent like før en et så viktig ritt (Giro d’Italia).

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MISTER LEDEREN: Liquigas-laget stiller uten både Roman Kreuziger (foran) og Franco Pellizotti under Giro d'Italia.
MISTER LEDEREN: Liquigas-laget stiller uten både Roman Kreuziger (foran) og Franco Pellizotti under Giro d'Italia.

Pellizotti har blitt utestengt av UCI mens de avventer utøverens forklaring, og har også blitt strøket fra Liquigas-troppen foran Giro d’Italia.

- Vi avventer den videre utviklingen inntil en endelig avgjørelse er kunngjort. Liquigas Sport ønsker å erklære at vi er klare til å ta ethvert nødvendig rettslig skritt for å ivareta vårt navn og rykte. Det gjelder både med tanke på rytteren, dersom det avdekkes brudd på de interne retningslinjene – men også mot myndigheter og institusjoner som kan ha tatt ut en siktelse på feil grunnlag.

- Liquigas Sport ønsker at saken før en snarlig løsning, slik at vi så raskt som mulig kan velge vår reaksjonsform mot de involverte partene.

Les flere saker på procycling.no!

Følg oss på Facebookog Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere