Forsvarer Schwarzenegger-angrep

L.A. Times mener det er tilfeldig at de publiserte et stort forsideoppslag om Arnold Schwarzeneggers seksuelle eskapader kun dager før omvalget i California.

20.06.08 11:03

Mot slutten av forrige uke bragte Los Angeles Times et stort forsideoppslag som kunne oppfattes som et angrep på den republikanske kandidaten, skuespilleren Arnold Schwarzeneggers, seksuelle moral.

Avisen hadde funnet fram til seks kvinner som beskyldte Schwarzenegger for seksuell trakassering. Hendelsene skal ha skjedd mellom 1975 og 2000.

Den kjente action-skuespilleren gikk umiddelbart etter avisoppslaget ut med en offentlig uskyldning der han beklaget sin oppførsel. Han sier han den gang betraktet behandlingen av damene som en uskyldig lek, men innser nå at han har opptrådt støtende mot folk.

Los Angeles Times-redaktør John Carroll forsvarer oppslaget med at avisen ikke visste om sex-beskyldningene som de politiske rivalene til republikanerne har spredt og at avisens reportere i ukesvis hadde arbeidet med saken.

- Den var simpelthen ikke klar før. Selvfølgelig hadde det vært mulig å holde saken til etter valget (som er tirsdag - red. anm), men vi driver med offentliggjøring av informasjon, ikke tåkelegging, sa redaktøren.

Hollywood Reporter melder at en medieobservatør, Gregory Favre, som jobber med medieetikk ved Poynter Institute, gir LA times-redaktøren medhold.

- Jeg tror at Los Angeles Times i dette tilfelle arbeidet svært hardt for å få landet reportasjen. Det var tilfeldig at de hadde den ferdig kun fem dager før valget. Det er avisens plikt å rapportere en viktig story, uansett timing, er Favre sitert på i Hollywood Reporter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.