RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forsvarere trekker seg fra omstridt drapssak i USA

Sanford (NTB-Reuters): Forsvarerne til George Zimmerman, mannen som drepte den svarte tenåringen Trayvon Martin i Florida, sier de nå har trukket seg fra saken.

Forsvarsadvokatene Craig Sonner og Hal Uhrig forteller at de mistet kontakten med sin klient søndag. De har derfor trukket seg fra saken, men er villige til å gå inn igjen som forsvarere dersom George Zimmerman ber dem om det. De to advokatene forteller videre at de er bekymret for 28-åringens fysiske og psykiske helse.

Prosessen har vært svært ødeleggende, fastslår de.

- Han er følelsesmessig isolert, man kan kanskje til og med si at han er følelsesmessig forkrøplet, sier Uhrig.

Zimmerman har gått i skjul etter drapet den 26. februar. Saken har vakt oppsikt fordi politiet bestemte seg for ikke å pågripe Zimmerman for drapet. Nå vurderer påtalemyndigheten imidlertid om det likevel skal tas ut tiltale.

Drapet ble begått mens Zimmerman patruljerte som frivillig vakt. Han mente Trayvon Martin så mistenkelig ut og kontaktet politiet. Han begynte deretter å følge etter den 17 år gamle gutten, til tross for at politiet frarådet dette. Zimmerman har forklart at han så ble angrepet av Martin, og at han skjøt i selvforsvar. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere