*Nettavisen* Nyheter.

Forsvareren krever full frifinnelse for Alvdal-moren

Lillestrøm (NTB): Det er ikke bevist at den overgrepstiltalte moren i Gjerdrum-saken har gjort det datteren påstår, mener advokat Steffen Brandstad.

- Jeg ber om at min klient frifinnes og at hun ikke dømmes til å betale oppreisningserstatning, konkluderte Brandstad da han avsluttet sin prosedyre mandag ettermiddag.

Den 48 år gamle kvinnen avviser kategorisk alle anklager fra datteren om seksuelle overgrep og grov vold. Selv har hun spekulert i forskjellige motiver datteren skal ha for å fremme anklagene. Brandstad framholdt at den nå 27 år gamle kvinnen kan ha latt seg inspirere av Alvdal-saken, der hennes småsøsken fikk store oppreisningsbeløp.

- Det er først i november 2010 det kommer anklager mot moren. Det er sterke anklager, og det stemmer at forholdene hun beskriver ligner på de vi kjenner fra Alvdal-saken. Dette var altså etter at tiltalebeslutningen og Alvdal-saken som sådan var kjent for offentligheten, sa Brandstad.

Han argumenterte med at aktoratets viktigste vitner i stor grad baserer sine forklaringer på det de har hørt fra 27-åringen, og derfor ikke kan tillegges avgjørende vekt. Det er verken grunnlag for å dømme kvinnen til straff eller oppreisningserstatning.

Skulle Nedre Romerike tingrett likevel finne kvinnen skyldig, mener Brandstad det ikke er fare for gjentakelse etter løslatelse og derfor heller ikke behov for forvaringsstraff. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.