Gå til sidens hovedinnhold

Forsvareren til drapssiktet mann: – Ikke i stand til å svare på skyldspørsmålet

Forsvareren til 31-åringen som er siktet for drap og drapsforsøk i Sarpsborg, sier at påtalemyndigheten ikke kunne legge mannens svar om skyld til grunn.

31-åringen er pågrepet og siktet etter at tre kvinner ble knivstukket i Sarpsborg sent tirsdag kveld.

Det første avhøret i saken fant sted onsdag, men ifølge hans forsvarer kom det ikke mye fram under det. Forsvareren sier at mannen ikke var i stand til å ta stilling til spørsmålet om straffskyld.

– Både jeg og politiet har valgt å se bort ifra det mannen svarte. Han er ikke i en fatning som gjør det mulig å ta stilling til spørsmålet om straffskyld, sier advokatfullmektig Marius Otterstad til TV 2.

Les også: Tre kvinner knivstukket ulike steder i Sarpsborg - mann siktet for drap og drapsforsøk

Nettavisen er gjort kjent med at mannen har slitt med psykiatri. Mannen skal også ha vært innlagt på psykiatrisk klinikk «den senere tiden», fikk Nettavisen opplyst onsdag morgen.

Politiet mener at det ikke er noe som tyder på at det er flere gjerningspersoner knyttet til hendelsen.

- Per nå har vi ingen indikasjoner på at det er flere gjerningspersoner og politiet anser situasjonen som under kontroll.

Politiet oppholdt seg i sentrum av Sarpsborg med store styrker gjennom natten for å ivareta sikkerhet, ro og orden.

Mannen sitter foreløpig varetektsfengslet på Kalnes sykehus, og det vil foretas en utredning av hans psykiske helse.

– Jeg vil si at det ville vært kritikkverdig å flytte han herfra. Jeg er ikke en profesjonell sakkyndig, men ut ifra det vi erfarte under dagens avhør, er det passende at han er her, sier Otterstad.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken