*Nettavisen* Nyheter.

Forsvareren ukjent med tvil om nasjonaliteten til drapssiktet

Bergen (NTB-Steinar Schjetne): Forsvareren til den trippeldrapssiktede asylsøkeren er ikke kjent med at det skal være tvil om mannen i virkeligheten er sørsudaner.

Ifølge opplysninger NTB har fått, ønsker den sørsudanske ambassadøren til Norge, Bol Wek Agoth, å møte 30-åringen i Bergen allerede torsdag. Ambassadøren mener det er tvilsomt om mannen er sørsudaner, slik han skal ha oppgitt overfor norske myndigheter.

- Jeg er ikke kjent med at det skal herske tvil rundt hans nasjonalitet, og dette har ikke vært et tema i samtalene jeg har hatt med min klient, sier mannens forsvarer, advokat Fredrik Verling, til NTB.

Den 30 år gamle afrikaneren framstilles for varetektsfengsling i Bergen tingrett torsdag formiddag, men kommer neppe til å møte selv, ifølge forsvareren.

- Jeg vet at det er kommet en henvendelse, men ikke at det skal være noe møte i dag. Denne kontakten har ikke gått gjennom meg. Jeg er dessuten sterkt i tvil om min klient er i helsemessig stand til å ta imot et slikt besøk nå, sier Verling. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.