RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forsvaret får ny proffstyrke

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Forsvaret skal opprette en ny hurtig reaksjonsstyrke med helprofesjonelle soldater. Denne kommer i tillegg til den allerede eksisterende Telemark bataljon.

Styrken skal ikke være del av Forsvarets spesialstyrker, men del av den vanlige strukturen i Hæren. Styrkens navn blir Panserbataljon samvirkesystem, opplyser seniorrådgiver Marita Isaksen Wangberg i Forsvarsdepartementet til NTB.

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) forklarer overfor Dagbladet at styrken skal være et svar på behovet for økt profesjonalisering i Forsvaret.

- Operasjonene soldatene skal delta i, blir mer krevende og komplekse. Våpensystemene blir mer komplekse. Vi er avhengig av at flere står lenger i jobben, enn det vi har hatt til nå, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) til avisen.

Hun mener etableringen av en slik styrke vil gi Forsvaret økt kapasitet til å delta i internasjonale operasjoner i tillegg til å styrke beredskapen nasjonalt.

Den nye proffstyrken skal bestå av rundt 700 soldater, de fleste vervede, men også noen vernepliktige, og ha hovedbase på Setermoen i Troms. Styrken skal være fullt operativ fra 2020, opplyser Wangberg. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere