Forsvaret kjøper logistikkskip til 1,3 milliarder kroner

Oslo (NTB): Sørkoreanske Daewoo har fått oppdraget med å bygge Forsvarets nye logistikkskip. Kontrakten er verdt 1,3 milliarder kroner.

Det nye skipet skal erstatte to eksisterende forsyningsskip og blir det største marinefartøyet i Norge - nesten fem ganger større enn fregattene det skal forsyne.

- Anskaffelsen er en viktig del av den pågående moderniseringen av Sjøforsvaret, og vil styrke den operative evnen. Dette er et nødvendig støttefartøy for å gjøre marinen og NATOs flåtestyrker i stand til å operere over tid både i hjemlige og internasjonale farvann, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap).

Det er første gang Forsvaret inngår en større kontrakt med et sørkoreansk selskap. En klausul pålegger Daewoo å finne norske partnere eller på annen måte bidra til verdiskaping i Norge som tilsvarer verdien av kontrakten.

- Gjenkjøpsavtalen gir muligheter for norsk industri, og vi håper at dette også vil bidra til økt handel av forsvarsmateriell med Sør-Korea og andre asiatiske land, sier forsvarsministeren.

Det nye fartøyet skal levers i oktober 2016, og planen er at det skal være i operativ drift etter en testperiode på ett år. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.