Gå til sidens hovedinnhold

Forsvaret styrker tilstedeværelsen i Oslo

Statssekretær Roger Ingebrigtsen mener satsing på Forsvaret i Oslo er viktig. – Vi er nødt til å ha et sterkt forsvar, også i fred, sier han. Nå er krigsskolen på Linderud utvidet.

LINDERUD: Krigsskolen på Linderud kan nå endelig ta i bruk sitt nye skolebygg. Det mener statssekretær i Forsvarsdepartementet, Roger Ingebrigtsen, er viktig.

– Her bor det så mange mennesker at hvis forsvaret bare er ute i regionene så mister vi hovedstadens oppmerksomhet rundt forsvaret, sier han.

Fornøyd oberst

Onsdag kunne krigsskolesjef, oberst Arne Opperud, endelig offisielt åpne bygget som har vært ønsket i flere år.

– Nå får vi en aula som kan samle studentene og de ansatte. Det er veldig viktig for oss i forhold til undervisningen, operasjonsmøter og markeringer. Dette rommet vil gjøre det mulig å samle viktige verdier, sier han.

Opperud sier de legger merke til at etterspørselen etter flere yrkesoffiserer øker.

– Vi er selvsagt tilfreds med at hæren styrkes. Man kan si at kampfly er en investering, men kunnskap er kanskje den viktigste investeringen og den varer mye lenger enn materiell, sier han.

Sterkt forsvar

Krigsskolen fungerer i dag som Kongens senior livgarde. Ifølge Ingebrigtsen skal skolen utdanne personell som også skal kunne håndtere situasjoner som den 22.juli.

– Det er i hovedsak Kongens Garde og Heimevernet som rykker ut, men alle der kommer herfra, så det de lærer på Krigsskolen er med på å gjøre de til gode soldater også når de opererer i Oslo, sier han.

I dag er det over 1000 forsvarsansatte i Oslo i forskjellige departementer og på Krigsskolen.

– Det vi gjør her er ikke så synlig men det legger igjen aktivitet, kompetanse og arbeidsplasser. Jeg synes det er godt at forsvaret ikke bare er ute i regionene, men også har et tungt fotavtrykk i hovedstaden, sier statssekretæren.

Regjeringen satser nå mange milliarder ekstra på forsvaret.

Vi har en beliggenhet som gjør at vi er nødt til å ha et sterkt forsvar, også når vi har fred. Norge er et land med så enorme ressurser og det er mange som kan ha lyst en gang i fremtiden å utfordre det ressursgrunnlaget, og da må vi ha et sterkt forsvar for å forebygge at noen prøver seg, sier han.

LES OGSÅ:

Tre dødsulykker i Oslo lørdag

Sjokkbrekk i Karenslyst allé

Småsvidd fredagskveld

Hurtigtiltak mot voldtekt har tatt seks måneder

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?