RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forsvaret vil ha bachelor i etterretning

Oslo (NTB): Forsvarets etterretningstjeneste vil at skolen som i dag utdanner norske etterretningsoffiserer, skal bli godkjent som høyskole.

Det er Forsvarets skole i etterretnings- og sikkerhetstjeneste (FSES) som står for utdanningen av etterretningsoffiserer i dag. FSES, som blant annet underviser i etterretningsteknikker og kontraterrorteori, ønsker at studentene skal få en bachelorgrad i etterretning når de er ferdige, skriver Universitas.

Eystein Kvarving, talsmann for Forsvarssjef Harald Sunde, tror en mer akademisk tilnærming vil styrke utdanningen på FSES.

- Faget mangler en mer akademisk pilar å stå på. Vi er opptatt av å utvikle etterretningsfeltet som et helhetlig fagområde. Det er av samme bakgrunn som at vi har akkrediterte krigsskoler. En akademisk tilnærming vil gjøre utdanningen bedre. Forskning er nødvendig for utvikling, sier Kvarving.

FSES ligger under etterretningstjenesten, men er ikke en del av Norges hemmelige tjenester. Kvarving tror derfor ikke at økt åpenhet vil by på problemer for etterretningsutdanningen.

- Etterretning er et litt myteomspunnet fagområde. Det er naturlig og forsvarlig at det er mye som er hemmelig. Samtidig er det ikke alt som trenger den type skjerming. Etterretningstjenesten leverer analyser og vurderinger til hele det norske statsapparatet. Så vi ønsker også akkreditering av demokratiske årsaker, sier Kvarving. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere