Gå til sidens hovedinnhold

Forsvarets første veteranpris utdelt

Bergen (NTB): Forsvarets veteranpris ble utdelt for første gang i Bergen torsdag. To prisvinnere delte æren: Terje Sæterbø og Jon Ivar Kjellin.

Veteranprisen er en ny utmerkelse som skal gå til personer eller organisasjoner som har gjort en ekstra innsats for norske veteraner.

De to første vinnerne av prisen er altså Terje Sæterbø fra Bergen og Jon Ivar Kjellin fra Harstad.

Sæterbø har i over 25 år jobbet for å styrke veteranenes kår og anerkjennelse i Norge. Han har selv tjenestegjort i Libanon og på Balkan. Gjennom sin egen bedrift har han aktivt tilbudt både arbeid, bolig og et sosialt nettverk for forsvarsveteraner.

Kjellin er kommandørkaptein og sjef for marinens jegervåpen. Han utmerket seg spesielt ved to trefninger i Afghanistan i 2010 da han var sjef for Kystjegerkommandoen. Fire norske soldater ble drept og ni såret, og Kjellin tok blant annet initiativ til minnestunder og pårørendesamlinger. Han har også vært en ressursperson for de involverte og deres pårørende.

Prisen ble utdelt torsdag ettermiddag under Nasjonal veterankonferanse i Bergen. Prisutdelerne var kronprins Haakon og generalmajor Robert Mood. (©NTB)

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka