Ifølge Vårt Land dukket innlegget opp på nettsiden til World Islamic Mission i november i fjor. En anonym kvinne skrev at hun er tvangsgiftet, men at hun er glad i en annen og lurer på hva hun kan gjøre. Kvinnen fikk svar av Najeeb-ur-Rehman Naz, som i januar ble ansatt som feltimam i Forsvaret.

Naz skriver at islam gir henne full rett til å motstå og nekte å akseptere tvangsekteskap og at dette er et onde som må bekjempes. Samtidig skriver han følgende:

Les: Major vil fase ut prester - Forsvaret ansetter imam

«Men, når du en gang har akseptert dette ekteskapet ved å inngå pakten, uansett ved tvang eller med vilje, så er du forpliktet, i lik linje med mannen din, til å respektere ekteskapets plikter og ansvar.» Svaret begrunnes med henvisning til koranvers.

Les: Klinge: – Bør være lov mot omskjæring av gutter

Seksjonssjef Tove Bruusgaard i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) synes det er uheldig "dersom religiøse autoriteter bidrar til å opprettholde en situasjon der en kvinne lever i tvangsekteskap".

Les: Islamkritiker Lily Bandehy: - De sier jeg er elskerinnen til Breivik

- Når en person tar kontakt og opplyser om at hun eller han er tvangsgiftet, bør de få informasjon om sine rettigheter og om hvor de kan søke om hjelp, skriver hun i en epost.

Naz ønsker ikke å kommentere saken overfor Vårt Land.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

HTML EMBED
embedNAvideo("SVf6XjddKV_VDm-PfLAYXA", false)