*Nettavisen* Nyheter.

Forsvarets øreproppinnkjøp ble millionflopp

Oslo (NTB): Til tross for at tilbakemeldingene på øreproppene var elendige, kjøpte Forsvaret inn propper for 40 millioner kroner.

Ifølge VG fikk øreproppene soldater til å blø ut av ørene, de fikk fysiske gnagsår i ørene og irritasjoner i øregangen. Lyden fra egen kommunikasjon ble betegnet som dårlig og bruken vanskelig.

Forsvaret kjøpte likevel inn 3.000 av øreproppen i 2007. Sammen med tilleggsutstyr var prislappen 40 millioner kroner. I fem år har proppene ligget ubrukt på lager, skriver Forsvarets Forum i siste utgave.

- Proppen beskytter antakelig best av alt det Forsvaret har av hørselvern per i dag, men det skortet på brukervennlighet. Derfor har de aller fleste soldatene i de utvalgte avdelingene lagt proppen vekk til fordel for mer konvensjonelle øreklokker og øreplugger - med eller uten samband, forteller kapteinløytnant Christoffer Eriksen i FLO Landkapasiteter til bladet.

Produsenten Honeywell Hearing Technologies opplyser at de har jobbet med å forbedre komforten for øreproppene, og at nye, og forbedrede propper brukes blant annet i offshoreindustrien i dag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag