Gå til sidens hovedinnhold

- Forsvarlig enn så lenge

Stor tilstrømning av barn til bydelen er årsaken til at Bydel Bjerke må redusere antall hjemmebesøk.

BYDEL BJERKE: - Vi har redusert tilbudet på grunn av stor økning i barnepopulasjonen. Hjemmebesøk tar tid, og derfor må vi redusere disse til de som har spesielle behov. Men alle skal få tilbud om samtale, og vi har åpen helsestasjon en gang i uken, sier resultatsjef for helsesøstertjenesten i Bydel Bjerke, Anne Svello Knoph.

Skal få ammehjelp

Hun sier likevel at de som har problemer med å komme i gang med ammingen, skal få hjelp.

- De skal få tilbud om hjelp. Det er ikke slik det skal være. Vi har blant annet barnepleier som er en veldig god ammehjelper. Hun kan komme hjem ved behov, sier Svello Knoph.

Den lange ventetiden begrunner hun med at mange flere barn skal få tilbud med den samme bemanningen som før.

- Beklageligvis må noen da vente lenger. Som regel går det greit å vente noen uker lenger for kontroll, men hvis det er spesielle ting, skal vi gi time til konsultasjon, sierhun.

- Trenger dere mer ressurser?

- Med den bemanningen som er nå, er det forsvarlig enn så lenge. Statistikken viser at antall eldre går ned, mens barn og unge øker. Vi tilstreber å gi et godt og sammensatt tilbud med den personalressursen som er.

Tjenesten har også vært på flyttefot. Bydelens to helsestasjoner har flyttet sammen på Veitvet, og sammen med åpen barnehage er det nå blitt Bjerke familiesenter.

- Planleggingen av den nye helsestasjonen kan ha gått utover tjenestetilbudet til våre brukere, sier Svello Knoph.

Telefontid

På grunn av stor pågang har man sett seg nødt til å innføre telefontid, og det har også vært tekniske problemer med et gammelt telefonsystem på Bjerke.

- Det er synd dersom folk opplever at det er vanskelig å komme fram til oss. Nå som vi er samlokalisert i Bjerke familiesenter håper vi at dette skal bli bedre. Vi er glad for at folk gir beskjed. Bruk serviceerklæringen og si i fra til oss hvis du er misfornøyd, sier Anne Svello Knoph.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter