*Nettavisen* Nyheter.

Forsvarsbygg lar kontorbygg i Oslo sentrum stå utbrukt

TOMME: Lokalene i Myntgata 2 ble inntil 2015 brukt av Miljødepartementet. Bildet er tatt i 2009. Foto: Morten Holm / NTB scanpix.

Usikkerhet om renoveringskostnader har ført til at 9.400 kvadratmeter med kontorlokaler i Oslo sentrum står ubrukt, mens Forsvarsbygg leier lokaler 300 meter unna for 17 millioner kroner i året.

De ubrukte lokalene i Myntgata tilhører Forsvarsbygg, og de ble inntil for to år siden brukt av Miljødepartementet, ifølge Aftenposten.

Planen var at Forsvarsbygg skulle flytte inn i lokalene innen utgangen av 2015, men usikkerhet om kostnadene for å gjøre lokalene klare for bruk har ført til at flyttingen er utsatt på ubestemt tid.

- Ikke rom for å ta kostnaden

Samtidig leier Forsvarsbygg rundt 8.000 kvadratmeter med kontorer like i nærheten for 17 millioner kroner i året, ifølge avisen.

Regjeringen satte av 25 millioner kroner til å klarlegge bygget i Myntgata, mens Forsvarsbygg har levert analyser som viser at det vil koste 200 millioner kroner.

– Det var mye mer enn det vi først la til grunn, og det var ikke rom for å ta denne store kostnaden i denne tidsperioden, sier leder for investeringsplanlegging i Forsvarsdepartementet, Rune Fagerli.

På ubestemt tid

Han erkjenner overfor Aftenposten at de kunne ha tatt grep tidligere, for å unngå at bygningene ble stående ubrukte. Lokalene står nå tomme på ubestemt tid. I mellomtiden har Forsvarsdepartementet tilbudt å huse asylsøkere i kvartalet dersom det blir behov. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.