*Nettavisen* Nyheter.

Forsvarsbygg svir av millioner på festing

Oslo (NTB): Forsvarets eiendomsforvalter Forsvarsbygg har siden 2007 brukt over 4 millioner kroner på festing. Forsvarsbygg omtaler selv arrangementene som sitt «svar på Oscar-utdelingen».

27.02.13 11:38

- Det er et strategisk grep for å bli bedre på service og tjenester for vår kunde Forsvaret, svarer kommunikasjonsdirektør Rina Brunsell Harsvik i Forsvarsbygg på spørsmål om hvorfor disse festene blir holdt.

Aftenposten har gjennomgått utgiftene til arrangementene. Den siste festen ble holdt 13. januar i år med 170 deltakere på utestedet Wallmanns Salonger i Oslo. Etter festen overnattet deltakerne på 171 rom som Forsvarsbygg hadde bestilt på Grand Hotell. Regnskapet for denne festen er ennå ikke klar, men ifølge anbudsdokumenter ble det i fjor satt av 290.000 kroner til den samme festen.

Aftenpostens gjennomgang viser at det siden 2007 har blitt brukt over 4 millioner kroner på Forsvarsbyggs interne fester. Kostnadene inkluderer reise, hotellopphold, mat, underholdning og alkohol. Utgiftene kommer i tillegg til andre sosiale arrangementer som julebord, julelunsjer og sommermarkeringer.

Harsvik sier at Forsvarsbygg legger Statens personalhåndbok (SPH) til grunn, slik at reglementet for bevertning følges, men at det også kan gis tillatelse til å fravike fra beløpsgrensene. Hun legger til at Riksrevisjonen ikke hadde merknader for Forsvarsbygg for 2011.

Høyre og Fremskrittspartiet reagerer kraftig på pengebruken og mener den svekker Forsvarets omdømme. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.