RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forsvarsdepartementet avslørte varslere

Oslo (NTB): Norsk Offisersforbund er sterkt kritiske til at Forsvarsdepartementet la ut identiteten til flere varslere i Marinejegerkommandoen etter epost-kritikken.

Ni eposter fra miljøet rundt Marinejegerkommandoen ble tilbakeholdt fra postjournalene til departementet. Da saken ble kjent og kom opp i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, la forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) dem ut på departementets nettsider.

Der er flere av varslerne identifisert, ifølge TV 2.

- Jeg er fly forbannet. Det er en hårreisende håndtering av Forsvarsdepartementet. De har blåst identiteten til varslerne, og brutt varslervernet, sier hovedtillitsvalgt Tor Manum i Norges Offisersforbund.

Forsvarsministeren har fått sterk kritikk for ikke å ha tatt på alvor påstander om løgn, manipulasjon og trusler om telefonavlytting fra Forsvarets toppnivå i forbindelse med forslaget om å flytte Marinejegerkommandoen fra Ramsund og Bergen til Rena.

Hun har også erkjent at det gikk tre måneder fra hun mottok den kritiske eposten fra marinejegernes tillitsvalgte, til hun leste den. I svaret til Stortinget skriver hun at hun ikke leste vedleggene til eposten godt nok, og at det derfor ikke var noen i departementet som registrerte påstandene om trusler. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere