RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forsvarsdepartementet fryktet lekkasjer

Oslo (NTB): Forsvarsdepartementet fryktet at hemmelig informasjon ville lekke ut dersom forsvarsansatte skulle vitne mot tidligere PST-sjef Janne Kristiansen. Derfor valgte Spesialenheten å henlegge saken.

Fredag i forrige uke ble det kjent at Kristiansen ikke risikerer straff for å ha gått langt i å røpe at E-tjenesten er representert i Pakistan.

Men en viktig grunn til at Spesialenheten for politisaker valgte å henlegge saken mot Kristiansen, var at Forsvarsdepartementet ikke ville frita vitner med kjennskap til E-tjenestens operasjoner fra taushetsplikten, skriver Aftenposten.

Det var departementsråd Erik Lund-Isaksen som tok beslutningen.

- Jeg er helt enig i vurderingen fra departementsråden, men det er hans beslutning. Den er basert på en generell politikk om at dersom det skulle bli et premiss i en eventuell straffesak om en opplysning er riktig eller gal, så bidrar man ytterligere til et mulig sikkerhetsbrudd, sier forsvarsminister Espen Barth Eide.

Han sier man ikke er sikker på om det finnes mekanismer for å ivareta disse interessene i en straffesak. Dermed blir det umulig for ansatte med tilstrekkelig høy gradering å vitne uten å risikere at informasjonen kommer ut i offentligheten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere