RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forsvarsdepartementet om Kystvakten

Sist oppdatert:
Statssekretær Roger Ingebrigtsen vil gjerne understreke følgende i tilknytning til Regjeringens nordområdesatsning og KV:

Relatert til saken: Kystvakten får ikke hjelpe til

Først og fremst må det understrekes at Kystvaktens økonomi faktisk er styrket med 47,2 millioner kroner fra i fjor til i år. Kystvaktens budsjett er betydelig høyere enn det som ble lagt til grunn i Langtidsplanen for Forsvaret for perioden 2009-2012. Kystvaktens budsjett er dessuten vesentlig styrket gjennom en årrekke. I tillegg til dette har Kystvakten fått forsikringer om kompensasjon for økte drivstoffpriser i 2011. Det er få om noen andre deler av forsvarssektoren som er i en tilsvarende god og stadig styrket økonomisk situasjon.

For å ivareta regjeringens nordområdesatsing er det samtidig lagt til grunn at Kystvakten også i 2011 skal prioritere tilstedeværelse og kjerneaktiviteter i Nordområdene, eksempelvis suverenitetshevdelse og ivaretakelse av norske fiskeriinteresser. En slik prioritering innebærer at enkelte aktiviteter i Sør-Norge, spesielt aktiviteter som andre myndigheter har ansvaret for, om nødvendig må reduseres noe. Dette har Kystvakten fått tydelige føringer om. Samtidig skal ikke dette føre til reduksjoner i de kjerneoppgaver Kystvakten er pålagt, oppgaver som de utfører svært godt, både i nord og sør.

Aktiviteter knyttet eksempelvis til kontroll av båtførerbevis, er ikke kjerneoppgaver for Kystvakten, men oppgaver som bl.a. politiet er satt til å ivareta. En begrensning i Kystvaktens bidrag på slike områder utgjør derfor ingen trussel mot sikkerheten og beredskapen i Oslofjordområdet eller Sør-Norge for øvrig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere