Forsvarsdepartementet sliter med regningene

Siden 2007 har inkassosaker kostet departementet 10,2 milliarder kroner.

11.11.10 08:08

Tall fra Riksrevisjonen viser at Forsvarsdepartementet er verstingen av dagens 17 departementer når det gjelder å overskride betalingsfrister.

Riksrevisjonen har siden 2004 kritisert Forsvarsdepartementet for sendrektighet, mangel på fakturastyring og regnskapskontroll.

Siden 2007 har inkassosaker kostet Forsvarsdepartementet 10,2 milliarder kroner, skriver Dagsavisen.

- Størrelsen på departementet er en viktig faktor for at regningene hoper seg opp. Det skal veldig mye til for at fristene holdes. Men vi så i fjor en klar forbedring, sier ekspedisjonssjef Hans Conrad Hansen i Riksrevisjonen.

Departementet har, inkludert underavdelinger, 23.200 ansatte og er den største virksomheten i statsforvaltningen. Departementet hadde produksjonskostnader på 26,8 milliarder kroner i fjor og brukte 7,6 milliarder kroner på investeringer. Med så store beløp blir antall regninger deretter.

I fjor måtte departementet ut med 4.490.000 kroner for å innfri 726 inkassosaker. Departementet er det eneste som får kritikk av Riksrevisjonen for dårlig oppfølging av betalingsforpliktelsene, og Stortinget har bedt Riksrevisjonen om å følge opp saken.

Riksrevisjonens kritikk har ført til intern ryddesjau. Departementet har også stilt krav til alle sine underordnede ledd om en plan for månedlige forbedringer i løpet av inneværende år. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag