Gå til sidens hovedinnhold

Forsvarsministeren antyder mindre dramatiske HV-kutt

Oslo (NTB): Forsvarsminister Espen Barth Eide antyder at han ikke vil kutte så mye i midlene til Heimevernet (HV) som forsvarssjefen ønsker.

Forsvarssjef Harald Sunde og hans fagmilitære råd ønsker å redusere den totale styrken i HV fra 45.000 kvinner og menn til 30.000.

Barth Eide sier til VG Nett at det slett ikke er sikkert at det blir så store kutt når regjeringen i vår skal behandle den nye langtidsplanen for Forsvaret.

- Vi har nå et forsvar som er veldig skarpt utstyrt, trent og klart for punktinnsats. Men det må også være volum, og her har HV en rolle å spille. Se for eksempel på flommer, uvær og andre naturkatastrofer. Da er HV gode å ha utover i landet, sier han.

Han påpeker at regjeringsplattformen er hans veiviser videre i arbeidet og at tidligere langtidsplaner også har brutt med fagmilitære råd på noen punkter.

Heimevernsberedskapen er også tema for et av 122 spørsmålene Stortinget har stilt til justisminister Grete Faremo (Ap) etter 22. juli. I desember hevdet Frp og Høyre at Stortingets vedtak om at HV skulle inn i politiets terrorplaner, ikke er fulgt opp. (©NTB)

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn