RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forsvarsministeren beklager overfor krigsseilerne

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) beklager behandlingen de norske krigsseilere fikk etter andre verdenskrig. Lørdag avduket hun et minnesmerke for krigsseilerne i Risør.

Avdukingen skjedde da statsråden besøkte Trebåtfestivalen i Risør. I talen hun holdt, beklaget Strøm-Erichsen på vegne av den norske stat.

- Ingen heder, ingen oppfølging og ingen forståelse for søvnløse netter og psykiske senskader. I dag vet vi at hjemkomsten er avgjørende for om senskader utvikles eller ikke. Den kunnskapen manglet simpelthen den gangen og det gjør vondt å tenke på, sa statsråden i talen.

- Det gjør vondt å tenke på at i tillegg til påkjenningene dere var utsatt for, skulle dere nå oppleve å kjempe dere gjennom en rekke administrative hindre. I dag ber jeg derfor på vegne av den norske stat om unnskyldning for den behandlingen krigsseilerne ble utsatt for etter krigen.

Ingvar Vahl (94) talte på vegne av krigsseilerne under avdukingen, skriver Agderposten.

- Takk for at vi i dag har fått den anerkjennelsen vi har ventet på i 68 år. Takk på vegne av krigsseilerne og alle de berørte parter, sa 94-åringen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere