RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forsvarsministeren vil gi offiserer yrkesforbud

Oslo (NTB): Forsvarsminister Grete Faremo (Ap) vil nekte norske offiserer jobb i sikkerhetsbransjen også etter endt karriere. Offiserene reagerer sterkt på forslaget.

Faremo sier til Aftenposten at hun i prinsippet ønsker å forhindre at offiserer og soldater med spesiell opplæring i Forsvaret bruker kompetansen i andre sammenhenger, enten de er ansatt i Forsvaret eller ikke. Bakgrunnen for innstrammingene er saken der Anne Cecilie Hopstock og Khalid Skahs barn ble hentet ut av Marokko i fjor sommer. To offiserer fra Forsvarets marinejegerkommando hjalp Hopstock med å få barna til Norge.

Forslaget fra Faremo får offiserer til å reagere sterkt.

- Er det virkelig anledning til å ilegge noen et slikt yrkesforbud? Hvordan skal det håndheves? Og hvor går grensene for hva som er sikkerhetsbransje? spør leder Eivind R. Solberg i Befalets fellesorganisasjon (BFO).

BFO og Norges Offisersforbund (NOF) er særlig opptatt av det som kalles avdelingsbefal - sersjanter, fenriker og løytnanter - som forblir på dette rangnivået i Forsvaret ut en kort karriere. De færreste av disse har annen utdannelse å falle tilbake på og denne gruppen er attraktive for sikkerhetsbransjen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere