Gå til sidens hovedinnhold

Forsvarssjefen drept i Guinea-Bissau

Bissau (NTB-AFP-Reuters): Forsvarssjefen i det vestafrikanske landet Guinea-Bissau ble drept i et bombeangrep søndag, opplyser en nær medarbeider.

Ifølge de første meldingene ble fire mennesker såret da væpnede angripere åpnet ild mot forsvarshovedkvarteret med rakettdrevne granater.

Senere ble det opplyst at en bombe gikk av i bygningen, som ble delvis rasert i eksplosjonen. Forsvarssjef Tagme Na Waie ble ifølge militære kilder drept.

? Generalen var på kontoret da bomben eksploderte. Han ble alvorlig såret og overlevde ikke skadene. Dette er et stort tap for oss alle, sier oberst Bwam Nhamtchio som er stabssjef for forsvarssjefen.

Det er ikke kjent hvem som sto bak søndagens angrep mot forsvarsledelsen i Guinea-Bissau.

I januar hevdet forsvarsledelsen at medlemmer av president Joao Bernardo Vieiras personlige vaktstyrke sto bak et attentat mot general Batista Tagme Na Waie, som hadde kritisert presidenten.

Militsen nektet for dette, men forsvarsledelsen krevde likevel at den 400 mann store styrken skulle oppløses.

Militsen ble opprettet på ordre fra innenriksdepartementet i landet, etter at presidentboligen ble angrepet i november. Vieira slapp uskadd fra angrepet, som utbrytere fra hæren sto bak.

Guinea-Bissau var tidligere portugisisk koloni, og regnes som et av verdens fattigste land. Eksport av cashewnøtter er viktigste inntektskilde.

Sikkerheten i landet har de siste årene vært truet av colombianske narkotikakartell, som bruker landet som mellomstasjon for kokain som smugles til Europa. (©NTB)

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar