RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forsvarssjefen får kritikk for terror-råd

Oslo (NTB): Hovedgrepene i terrorrådene forsvarssjef Harald Sunde skulle gi regjeringen, var allerede bestemt da han ba om faglige innspill. Forsvarssjefens opptreden møter skarp kritikk.

I et hemmeligstemplet brev som VG har fått tilgang til, framgår det at da Luftforsvaret kom med sine innspill til Forsvarssjefens ledergruppe, var hovedgrepet allerede bestemt. Sunde anbefaler at landets spesialstyrker samles under én ledelse, med hovedbase på Rena i Hedmark, og med én felles sjef i Oslo.

Det militærfaglige rådet ble overlevert regjeringen sent forrige uke, med samme konklusjon som i føringen Luftforsvaret måtte forholde seg til.

Hele prosessen viser at de ansatte ikke har blitt hørt i saken, sier kontreadmiral Kjell-Birger Olsen som er leder i Maritim strategigruppe i Sjømilitære samfunn i Bergen. Han mener brevet avslører Forsvarssjefen og viser at Marinejegerkommandoen har blitt overkjørt.

Harald Sunde selv avviser at han hadde konkludert på forhånd.

- Nei. Det er ikke jeg som sitter og utreder dette. Det er en egen utredningsgruppe, og de tar inn innspill fra alle forsvarsgrenene og spesialstyrkene, sier generalen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere