RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I et dokumentet som Aftenposten har fått se forslår forsvarssjefen og hans stab blant annet at vernepliktige skal spille en langt større rolle i Forsvaret.
I et dokumentet som Aftenposten har fått se forslår forsvarssjefen og hans stab blant annet at vernepliktige skal spille en langt større rolle i Forsvaret. Foto: Vidar Ruud/NTB scanpix

Forsvarssjefen foreslår store endringer

I et lekket dokument foreslår forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen en rekke endringer i Norges forsvarspolitikk, som han selv mener er prisen man må betale for et mer relevant Forsvar.

Det melder Aftenposten.

I dokumentet, som er fra midten av juni, forslår forsvarssjefen og hans stab blant annet at vernepliktige skal spille en langt større rolle i Forsvaret, at marinen skal seile mindre, at kampflypiloter skal fly mindre og trene mer i simulator og at Garden skal halveres. I tillegg bør Kystvaktens base i Sortland og Hærens base på Skjold avvikles, ifølge Bruun-Hanssen.

Disse tiltakene er prisen for å styrke forsvaret i Finnmark, gjøre Forsvaret bedre egnet for utrykning, få mer penger til ny våpenteknologi og på et generelt grunnlag gjøre Forsvaret mer relevant, mener forsvarssjefen.

Dokumentet er lekket til nettstedet Aldrimer.no, en nettside opprettet for å dekke forsvars- og sikkerhetspolitikk i Norge.

Talsmann for forsvarssjefen, major Vegard Finberg, sier at utredningene er basert på en analyse som viser et gap mellom Forsvarets evne til å løse oppgavene det er pålagt, og Norges sikkerhetsmessige behov. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere