RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forsvarssjefen: Huskeregler en ukultur


Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen reagerer på at KrF-politiker Elisabeth Løland hevder at Forsvaret ikke er beredt når verneplikten utvides til å gjelde kvinner.
Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen reagerer på at KrF-politiker Elisabeth Løland hevder at Forsvaret ikke er beredt når verneplikten utvides til å gjelde kvinner. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB Scanpix)
Forsvaret har nulltoleranse for mobbing og trakassering, understreker forsvarssjefens pressetalsmann.

– Forsvaret jobber aktivt og målbevisst hver dag for å legge forholdene best mulig til rette for både kvinnelige og mannlige vernepliktige, sier forsvarssjefens pressetalsmann Vegard Finberg til NTB.

Han reagerer på at KrF-politiker Elisabeth Løland hevder at Forsvaret ikke er beredt når verneplikten utvides til å gjelde kvinner – noe hun begrunner med et seksualisert språk. Ifølge Løland lærer vernepliktige våpenreglene og kartreferanser ved hjelp av huskeregler som spiller på sex.

– Det er en del av en ukultur, sier Finberg og slår fast at Forsvaret jobber bredt for å sikre god kultur og motarbeide ukultur.

– Vi har en klar ambisjon og et mål om at ingen skal oppleve å bli mobbet eller trakassert under tjeneste i kongens klær. Mobbing og trakassering strider mot våre verdier, vi har nulltoleranse, og det skal reageres på slik atferd. Det jobbes aktivt for å unngå ukultur i organisasjonen, sier Finberg.

Men han mener Løland har feil fremstilling:

– Det er feil å framstille dette som et jenteproblem. Det blir stigmatiserende og faktisk diskriminerende overfor våre vernepliktige gutter, sier Finberg. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere