Gå til sidens hovedinnhold

- Forsvinninger i Syria en forbrytelse mot menneskeheten

Genève (NTB-AFP): Syriske regjeringsstyrker bortfører sivile for å spre frykt i befolkningen, ifølge en FN-undersøkelse. Arrestasjonene omtales som en forbrytelse mot menneskeheten.

«Tvungen bortføring blir utført som en del av en stor terrorkampanje mot sivilbefolkningen», skriver FNs undersøkelseskommisjon for Syria i en rapport.

Den skriver at både Syrias sikkerhetsstyrker og tilknyttede militser startet praksisen allerede i 2011, samtidig som protestene mot president Bashar al-Assads regime brøt ut.

De fleste av dem som ble borte i 2011 og tidlig i 2012, var menn mellom 16 og 40 år som ble tatt fra demonstrasjoner. Etter det ble massearrestasjonene utvidet til blant andre familiene til kjente opprørere og sivile som bor i områder der opposisjonen står sterkt.

De bortførtes fortvilte familier vet ikke om deres kjære er fengslet eller drept, skriver kommisjonen.

«Det er gode grunner til å tro at tvungen forsvinning har blitt utført av myndighetenes styrker som en del av et bredt og systematisk angrep mot sivilbefolkningen. Det utgjør derfor en forbrytelse mot menneskeheten», heter det i rapporten. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis