Gå til sidens hovedinnhold

- Fortere, fortere!

Latteren satt løst og stemningen var upåklagelig da små og store var samlet til et hyggelig treff ved Oppsalhjemmet.

OPPSAL: - Heia, heia, kom igjen Helene! roper gammel og ung i det femåringen tråkker for harde livet på en trehjulssykkel.

Det er sykkel- og rullestolløp på Oppsalhjemmet en onsdags formiddag, når solen skinner og vinden rusker tak i permanenter og hårspenner. Nå skal liten og stor kjempe mot hverandre i den ikke altfor høytidelige matchen.

SE BILDEGALLERI! Unna vei, her kommer jeg!

Avgangsbarn fra Oppsaltunet barnehage har tatt turen til Oppsalhjemmet denne dagen, for å hygge seg med noen som ikke akkurat kan sies å være jevnaldrende.

Flere vinnere

- Dette er kjempebra! fortere, fortere! roper entusiastiske Knut Strøm Larsen til Inger som sitter i rullestol, og May Britt som løper bak og dytter.

Strøm Larsen er en av arrangørene bak denne hyggedagen. Han tilhører den frivillige organisasjonen Oppsalhjemmets venner, og i dag er han virkelig på hugget.

- Vi synes det er hyggelig å kunne glede de eldre på hjemmet. Vi er en gruppe pensjonister fra 60 år og oppover som heldigvis har god tid, sier duracellkaninen.

Han mener å huske at Oppsalhjemmets venner har eksistert i 7- 8 år, og selv har han vært med på leken i 4 - 5 av dem.

- Organisasjonen er stort sett basert på folk som har hatt en tilknytning til Oppsalhjemmet, forteller han.

Selv hadde Strøm Larsen en mor som bodde der på 80-tallet.

- Vi vil gjerne ha flere frivillige, meddeler han og farter avgårde mot pølsegryta.

Oppsalhjemmets venner har nemlig en sponsor, og det er ingen ringere enn Strøm Larsens bror, pølsemakeren med samme etternavn.

Vennskap

Ganske så stille på benken sitter en gjeng fem- og seksåringer og gomler pølse og lompe. Vet de hvorfor de er her i dag?

- Vi skal leke og snakke med de gamle, sier en av gutta, før han vender seg om til sidemannen og drar ham med på ringspill.

For tredje året på rad inviterer Oppsalhjemmets venner, sammen med kulturmedarbeiderne ved oppsalhjemmet, til noen koselige timer for små og store.

- Hensikten er å skape et bra samarbeid med ung og gammel. Det har vært veldig vellykka. De eldre synes det er kjempehyggelig å få de unge på besøk, sier kulturleder Wenche Kristiansen.

Dette bekrefter en gjeng damer som bor på Oppsalhjemmet.

- Nå har vi det koselig. Det er kjempefint å være her. De ansatte steller så godt med oss. Jeg skjønner ikke hvor de får kreftene fra. Samme hvem man snakker med, så er de blide, sier Astrid og smiler. Så nynner hun til melodien fra trekkspillet i hjørnet.

- Hva er det den sangen heter igjen? er det noen som spør.

- Edelweiss, hvisker en damestemme.

Reklame

Så enkelt kan du sende blomster på døren