Gå til sidens hovedinnhold

Fortsatt alvorlig for flere terrorofre

Totalt ble 153 mennesker skadd i terroraksjonene 22. juli. 62 på Utøya og 91 i Oslo.

153 mennesker ble skadd i terrorangrepene 22. juli. Det viser tall som NRK har hentet inn fra sykehusene og Oslo legevakt.

57 skadde fra Utøya ble sendt til sykehus, mens fem skadde ble sendt til Oslo legevakt.

Fra regjeringskvartalet ble 11 sendt til sykehus, mens 80 ble sendt til Oslo legevakt.

Til sammen ble 153 personer skadd i de to terroraksjonene.

Fremdeles ligger flere hardt skadd på sykehus, og mens andre har vært heldige har flere fått skader som vil plage dem livet ut.

22 fortsatt på sykehus
- Fortsatt ligger 22 personer innlagt på sykehus. Av de er det fortsatt mange som ligger på intensivavdelingene, og som følges nøye og som krever mye behandling, og som fortsatt er i behov for kirurgi, sier Tina Gaarder, leder for traumeavdelingen på Ullevål universitetssykehus, til NRK Dagsrevyen.

Tarjei Jenssen Bech er blant de skadde som overlevde Utøya-massakren.

- Beinet i foten er knust og beinet under øyet er knekt, sier Jenssen Bech, som forteller til NRK Dagsreyen at han gjemte seg i en skrent de dramatiske minuttene 22. juli.

- Der falt jeg ned, og ble muligens skutt i foten, sier han.

Skjøt mot hodet
Luftambulansene gikk i skytteltrafikk mellom Ullevål universitetssykehus og Utøya med hardt skadde personer. De fleste var skutt flere ganger, og mye tyder på at massemorderen skjøt så mange som mulig i hodet, ifølge NRK Dagsrevyen.

- Det er spesielt å se at mennesker er skutt multiple ganger i forskjellige kroppsdeler. Jeg har ikke erfaring fra krigen, men når du ser mennesker som er skutt flere ganger, er det klart at det er det du assosierer det med, sier nevrokirurg ved Ullevål universitetssykehus, Vidar Stenset.

Den terrortiltalte ønsket å drepe flest mulig mennesker på Utøya, og brukte fragmenterende ammunisjon, såkalte dumdumkuler. Disse kulene gjør ekstra store skader.

Les mer - Brukte spesialammunisjon for å gjøre mest mulig skade

Kommentarer til denne saken